Am luat decizia să-mi deschid cont de firmă la BT (Banca Transilvania)

După o perioadă de analiză, am luat decizia să-mi deschid cont de firmă la BT (Banca Transilvania) și să renunț (pe etape) la cel de la BRD. Și vă explic cum am ajuns la această concluzie și de ce am pus în practică această idee:

– în primul rând, eficientizarea costurilor. La BRD abonamentul lunar, în aceleași condiții ca la BT, era aproape dublu, din punct de vedere financiar. Cam aiurea, nu?!

– în al doilea rând, am mulți clienți și parteneri de afaceri care au conturi la BT, ori asta este un avantaj din punct de vedere al plăților sau al încasărilor (eficientizarea comisioanelor interbancare, nu?!).

– în al treilea rând, BT mi se pare o bancă mai dinamică, mai friendly, mai adaptată la nevoile mele de banking online (să fim în ton cu vremurile, nu?!). Iar aici vă fac o comparație extrem de grăitoare. Ca să-mi deschid un cont în euro (în condițiile în care aveam cont în lei și eram clientul lor de peste 15 ani!), la BRD a trebuit să mă deplasez personal la unitatea de pe strada Libertății, să completez tot felul de hârtii (timp aiurea) și… să plătesc apoi vreo 25 de lei pentru ”întreținerea” lui lunară. La BT, același lucru se poate face online, fără să mergi la bancă și… fără să plătești nimic suplimentar! Prima dată, aproape că am refuzat să cred asta, până mi-a făcut cineva demonstrația!

– în al patrulea rând, pentru că mi-au permis să-mi fac cont online, fără să mă mai duc la nicio agenție! Normal, cu verificările de rigoare, cu video-call etc (proceduri de securitate care există și sunt utilizate). Dar, ca idee, totul a fost online și simplu! La vreo oră mi-au trimis emailul și mesajul prin sms, că am… contul deschis! Simplu și eficient! Și de asta mi-au câștigat stima și aprecierea.

– în al cincilea rând, pentru că la o simplă depunere de numerar (procedură destul de rară, la care sunt nevoit să apelez, pentru că în general nu lucrez cu bani cash, dar mă refer la idee) în bancă, trebuia să mă duc până la agenția BRD de pe strada Libertății, în timpul programului de lucru! Asta pentru că și-au închis de ceva ani agenția de la Materna, inclusiv bancomatul existent. Și, știți cum e: timp pierdut, trafic aglomerat, iar pe Libertății găsești greu loc de parcare.

În cazul BT, lucrurile sunt mai simple: am optat pentru agenția de la Materna, iar dacă vreau să depun bani, mă duc la Materna (la orice oră din zi sau din noapte) și îi pot depune la bancomatele alea BT Express+ (cred că așa le zice), unde ai posibilitatea să și depui bani. Nu mai vorbesc de faptul că la retrageri de numerar (când e cazul) comisionul la BT este zero.

– în al șaselea rând, pentru că aplicațiile lor pentru banking online mi se par mai dezvoltate, mai adaptate la vremurile actuale și la nevoile mele, ca antreprenor care îmbrățișează online-ul.

– în al șaptelea rând, pentru că e o bancă clujeană, ardeleană, românească…

Așa că de azi înainte, facturile GEFLO MEDIA SRL vor avea doar contul comercial al Băncii Transilvania (pe lângă cel de la Trezoreria Statului). 🥳


Descoperă mai multe la Blog Gelu Florea

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *