Așa ceva! Și nu s-a dat deloc fault pentru Petrolul, deși l-a lovit cu capul în ”pulpiță” jucătorul rapidist!

Da, sunt rapidist. Nu de acum. De mulți, mulți ani. Pe vremea când în România era comunism, Rapidul activa în Divizia B și luptau ”singuri împotriva tuturor”. Deci, admit și o notă de subiectivism.

Însă, hai să fim serioși! Dacă nici la faza asta nu e fault, că sare jucătorul Petrolului cu gheata în capul jucătorului rapidist, la câțiva metri de arbitrul care se uita atent la fază, ce să mai zic?! Nu mai pun că era în careu, că putea fi penalty și se putea schimba soarta jocului…

💬 Daniel Niculae (președinte Rapid), după meciul Petrolul – Rapid:

„Pe 5 noiembrie 2023, Rapid învingea FCSB și “amenința” primele locuri ale clasamentului SuperLigii. A fost momentul din care a început o adevărată serie de decizii împotriva Rapidului, unele la limită, altele clare, dar toate în detrimentul nostru.

Nu căutăm scuze pentru jocul nostru, unul mai puțin bun decât ne-am fi dorit, însă golurile marcate îți oferă moral, încredere și, mai ales, puncte. Un penalty poate fi transformat ușor în gol, iar un om în plus îți poate oferi un mare avantaj.

Nu am scos în evidență până acum acest aspect, pentru că am mers pe ideea că oricine poate greși, chiar dacă acum este mai greu, cu sistemul VAR, cel care ar trebui să elimine automat aceste erori.
Însă ce s-a întâmplat aseară la Ploiești, într-un meci extrem de important, un derby, a fost deja prea mult, mai ales după faultul clar asupra lui Funsho.

Dacă la intrarea lui Borza există circumstanțe de cartonaș roșu (deși în ultimele meciuri au fost faulturi mai dure nesancționate cu eliminare), lovitura lui Musi în capul jucătorului nostru a fost atât de evidentă, și petrecută chiar în fața arbitrului de centru, încât nu mai putem să rămânem impasibili.

Aceste decizii influențează activitatea sportivă a clubului, crează tenisiuni, și pot afecta evoluția echipei. Iar toate acestea, pe termen lung, pot afecta obiectivul Rapidului.

Când alte echipe sunt dezavantajate, se discută zile întregi, însă cand vine vorba despre Rapid se trece foarte ușor peste aceste decizii defavorabile.

Nu dorim să fim avantajați. Spiritul Rapidului ne îndeamnă să obținem succesul prin muncă și onoare, dar ne dorim ca deciziile arbitrilor să respecte realitatea din teren”

7 faze împotriva Rapidului, în ultimele 5 etape

SEPSI – RAPID 0-0

  • Alex Ioniță a fost faultat în careu, în primele secunde ale meciului, după un fault al lui Dimitrov
  • Alexandru Albu a fost călcat din spate de către Ciobotariu, însă jocul a continuat

FC BOTOȘANI – RAPID 0-0

  • Răzvan Onea a fost faultat în careu de către Adams Friday, în min. 24.
  • Alexandru Albu a fost faultat dur de Pius, în min. 30, însă arbitrul nu a acordat cartonaș roșu.
  • Golul lui Kevin Soni a fost anulat foarte ușor pentru henț, în min. 90.

RAPID – FC VOLUNTARI 1-2

  • Golul lui Adam Nemec, cel prin care oaspeții au deschis scorul, a fost anulat inițial pentru offside, însă a fost acordat după intervenția VAR.

PETROLUL – RAPID 0-0

  • Funsho Bamgboye este lovit cu piciorul în cap de către Alexandru Musi, în careu, în minutul 57.


Descoperă mai multe la Blog Gelu Florea

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *