Crește semnificativ prezența la vot, la viitoarele alegeri?! Iată ultimele date! Plus: cum ar vota românii!

Conform unui sondaj sociologic, dat publicității de către INSCOP, 48% dintre respondenți susțin că ”sigur da” vor participa la următoarele alegeri parlamentare, ceea ce înseamnă că procentul de participare la alegerile parlamentare din 2024 ar putea crește semnificativ, în condițiile în care în anul 2020 prezența la urne a fost de 31.84%, iar în 2016 a fost de 39.49%.

Mai ales că pe lângă cei 48% cu ”sigur da”, mai există încă vreo 11-15% cu șanse mai ridicate de a participa. Ceea ce este impresionant!

În condițiile unei participări atât de semnificative în eventualitatea unor alegeri, situația electorală la acest moment ar fi următoarea (tot în baza aceluiași sondaj): PSD – 30.2%, PNL – 20.1%, AUR – 19.5%, USR – 11.9%, SOS România – 5.2%, UDMR – 4.9%, Pro România – 2.0%, Partidul Verde – 1.9%, PMP – 1.3%, PUSL – 0.7%, Forța Dreptei 0.6%, REPER – 0.3%, Altul – 1.3%.

Practic, nu se schimbă nimic! Pentru că nici PSD și nici PNL nu vor intenționa o alianță guvernamentală cu AUR, iar USR pare a fi nesemnificativ pentru a fi o alternativă la guvernare, neîntrunind nici măcar condiția unei guvernări PNL-USR. Așa că, cel mai probabil, se va continua cu o guvernare PSD-PNL (care întrunește peste 50% din voturile alegătorilor).

Asta chiar dacă, într-un mod contrariant, 66.7% dintre respondenți consideră că mergem într-o direcție greșită.


Descoperă mai multe la Blog Gelu Florea

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *