Eu sunt… SĂGETĂTOR!

Simbolul Săgetătorului este Arcaşul, reprezentat de figura centaurului, o fiinţă jumătate om, jumătate cal. Centaurul ilustrează natura duală a nativului din Săgetător: cea animală, instinctuală, dornică de libertate, dar încadrată ritmurilor naturale ale naturii şi partea umană, cea care poartă de fapt emblema zodiei (tipurile elevate sunt cele care definesc sensul spiritual al unei zodii).

Săgetătorii sunt mărinimoși și bun organizatori

Asocierea cu planeta Jupiter îl face să fie considerat filosoful zodiacului. Pe de altă parte, Jupiter fiind considerat ca deschizător al marilor oportunităţii, se spune despre nativ că este cel care păşeşte în viaţă cu un „start norocos”.
Cei născuţi în această perioadă zodiacală sunt atraşi de valorile înalte, profund morale şi sunt convinşi că oamenii îşi pot depăşi condiţia prin educaţie. Sunt în permanenţă deschişi spre studiu, a învăţa constituie pentru nativi o preocupare continuă. Are talent de pedagog şi mai puţin de supraveghetor, potrivit site-ului www.eastrolog.ro, citat de Agerpres.

Nativii au un talent organizatoric remarcabil. Sunt de neclintit în principiile fundamentale, care sunt adevărul şi dreptatea. Sunt luptători cinstiţi, care iubesc sportul şi natura, mărinimoşi faţă de sine şi faţă de ceilalţi. Relaţiile cu ceilalţi semeni reprezintă ”cheia de boltă” a existenţei lor, nativii din Săgetător fiind ”croiţi astral” să trăiască în colectivitate şi în tumultul ei, indiferent de consecinţe. Le place să exploreze, să călătorească, să descopere.

  • Piatra mistică – turcoaz
  • Ziua norocoasă – joi
  • Numerele norocoase – 5 şi 7
  • Culori norocoase – albastru
  • Simţul cel mai dezvoltat – văzul
  • Alimentele benefice: are nevoie de proteine şi vitamine, de carne şi alimente energizante, alimente reci, ficat, alimente oferite de natură: legume, fructe, zarzavaturi, vânat, peşte, muştar, scorţişoară, ceapă, usturoi, migdale, portocale, cafea.

Bărbatul Săgetător
Bărbatul Săgetător preţuieşte libertatea mai mult decât orice şi cu toate că poate dovedi o prietenie de nădejde, e greu ca iubirea unui astfel de bărbat să pară „stabilă”. Tipul introvertit poate fi destul de conformist şi nu pune în discuţie structura societăţii în care trăieşte. În relaţie cu copiii săi, bărbatul Săgetător devine idolul lor când aceştia încep să-i pună întrebări, să-şi manifeste inteligenţa. Este încântat să le povestească, să-i instruiască, să-i îndrume şi ca urmare este ascultat şi iubit de copii.


Descoperă mai multe la Blog Gelu Florea

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *