Hai să înțelegeți de ce PSD Cluj e atât de mic…

PSD Cluj e atât de mic, încât nici ”umbră” a partidului social-democrat, de la nivel național, nu poți să-i spui… La Cluj-Napoca, aproape că nu există. În județ, mai există, prin localitățile rurale unde mai au câțiva primari. Dar în mediul urban, la Cluj-Napoca, sunt ZERO cu desăvârșire.

Singura ”mișcare” mai e pe la Câmpia Turzii, unde există o activitate mai vie. În rest… La Turda mai apare subprefectul (care e și președintele PSD-ului local), din când în când, s-o mai de-a de gard, pentru a ne readuce aminte că poartă o pălărie prea mare… În fine, analiza era pentru Cluj-Napoca, așa că mă opresc aici cu ”altele”.

Am vrut doar să vă arăt de ce PSD-ul e atât de mic la Cluj: pentru că așa gândește! În loc să-și facă o strategie de comunicare ca lumea, îi interesează doar șmenurile mărunte care se ascund în spatele promovărilor prin intermediul unor siteuri obscure, cu audiența unei scări de bloc din Mănăștur. Doar nu credeți că partidele nu dau bani pentru apariții sau pentru a-și transmite mesajele! Dau! Și nu dau de la ei, ci de la români! Pentru că, în caz că nu știați sau ați uitat: partidele primesc bani de la bugetul de stat, iar mare parte din acești bani sunt folosiți pentru transmiterea mesajelor politice, prin intermediul diverselor platforme (online, rețele sociale, tv, radio etc). Care ”vând” spații publicitare, așa cum se face oriunde în lumea asta, în domeniul mass media care nu este întreținută din banul public (cele de stat).

Însă, care-i ”șmecheria”: cu un site serios, un partid politic își plătește transmiterea unui comunicat, de exemplu, fără alte ”șmecherii” (nici măcar ingerințe editoriale, cum își închipuie unii, care au mentalitatea de slugă care se vinde cui oferă mai mult și are impresia că toți gândesc ca el). Cu un site obscur, se poate ”negocia” un preț mult mai mare decât cel corect (raportat la piață), pentru ”publicitate politică”, iar apoi, după ce se înceasează ”banii de la stat”, se face ”parandărătul” de rigoare… Că la siteurile astea cu un singur om, se poate orice! Că de aia sunt făcute și de aia funcționează cu un singur om, care este interesat doar de câștigul financiar.

Revenind la PSD Cluj și la cât de mic e, ia uite (poza principală) ce ditamai promovarea își face Dâncu, că apare într-un interviu la Observatorul de Cluj… Siteul este unul obscur de-a dreptul, nu este asumat de nimeni, nu are nicio societate comercială în spate (care să-și asume activitatea siteului), nu apare niciun nume de jurnalist… Iar domeniul este înregistrat pe o persoană fizică. Probabil e ”oficiosul” PSD Cluj, dar asocierea ne trimite din nou la ”micimea” PSD Cluj…

Ca să nu vorbesc atât, vă prezint și câteva date comparative (similarweb.com), din care rezultă că audiența comparativă a TurdaNews este de vreo 20 de ori mai mare (și noi suntem un site din ”județ”, nu din ”capitala județului”).

Și, atunci, să ne mai mirăm că Vasile Dâncu, om care a intrat în prim-planul politicii românești de prin anul 2000, care a fost ministru de atâtea ori, care are un institut de sondare cum e IRES (nu neapărat, în mod direct), care e președintele Consiliului Național al PSD, are o notorietate la nivel de județ mai mică decât cea a deputatei de Turda, Cristina Burciu (PNL), care nici ea nu iese cu foarte multe în evidență?! Detalii, în linkul de mai jos.

Ca să ne înțelegem bine: eu nu spun că trebuia să-și facă un interviu la TurdaNews! Nici vorbă! Am arătat datele comparative doar pentru a arăta diferența uriașă de audiență (care se reflectă și în procentele pe care PSD-ul le are la nivelul județului Cluj). Sunt siteuri cu audiență în Cluj-Napoca! Nu siteuri de astea de scară de bloc din Mănăștur… Dar PSD Cluj preferă să se asocieze cu cei mici. Care-i vor aduce procente la fel de mici… Pentru că, până una-alta, Dâncu mai are de luptat să ajungă la notorietatea Cristinei Burciu, deputata de Turda (și e vorba de notorietate județeană!). Dar cu siguranță nu va realiza asta, cu apariții în publicații obscure precum Observatorul de Cluj. Dar, nu contest! Acolo se mai poate face o ”șmecherie”, ceva, cu banii românilor pe care-i încasează partidele… Dar, dacă ăsta este scopul, să nu ne mai mirăm că PSD Cluj a devenit atât de mic…


Descoperă mai multe la Blog Gelu Florea

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *