În 9 iunie nu vor fi alegeri locale la Turda! Doar un test ”grilă” de inteligență!

Strada asta (strada Liviu Rebreanu din cartierul Primăverii) este la o aruncătură de băț de mine… Știu ce a fost și văd ce este acum.

Când spuneam că străzile din cartierul Primăverii vor fi asfaltate, mulți mă priveau ciudat, crezând că intenția mea este de a lăuda… Nu sunt genul, iar cei puțini care mă cunosc știu cât de pragmatic sunt, cât de deranjant pot fi atunci când spun adevăruri supărătoare sau cât de nesupus pot fi, ca fire umană… Pentru că am trăit întotdeauna respectând niște valori, chiar și atunci când cei din jurul meu nu le respectau, iar eu aveam de pierdut din asta.

Ce nu înțeleg mulți este că, prin natura meseriei mele și a experienței pe care o am (peste 27 de ani de presă), am acces la informații și înțeleg ce și de ce se întâmplă ceva. Și le explic… fără nicio altă intenție.
Pentru că e normal ca oamenii să știe și ei.

Evident, sunt și ”gică contra” care mă jignesc. Minți limitate de propria inconștiență, de propriile lipsuri informaționale, de propriile nereușite în viață, de propria inteligență mai mult sau mai puțin mediocră… Sunt conștient că fiecare pădure are uscăturile ei. Asta e lumea în care trăim.

Dar, îmi iubesc orașul! Și nu pot să trec cu vederea faptul că s-au făcut eforturi inimaginabile (pentru mulți dintre voi), pentru ca aceste ”minuni” să se producă. Nici nu vă imaginați ce rol important are un primar, background-ul lui, legăturile pe care le are, influența pe care o poate exercita la nivel de ministere și Guvern, dorința de a moderniza orașul așa cum mulți nu-și imaginau…

Vă spun cu mâna pe inimă și fără a se supăra cineva: dintre cei care s-au înscris în lupta electorală la Turda, NICIUNUL nu este în stare de așa ceva! Din păcate…

Ca jurnalist, evident că mi-ar fi plăcut o luptă electorală interesantă. Că, noah, ne place, de ce să ne ascundem după deget?! Însă, NICIUNUL dintre contracandidați NU POATE livra această viziune de dezvoltare, această insistență de a duce lucrurile la bun sfârșit (în ciuda multiplelor greutăți, bariere și uneori și ”bețele-n roate” băgate de alții), această ”nebunie” de a crede că imposibilul poate deveni posibil (nu vă înșir acum multiplele situații de acest gen, vă aduc aminte doar de Turda Arena, recent dată în funcțiune). Pot argumenta fără nicio problemă ceea ce spun.

Ca să vă convingeți, e foarte simplu să le cereți UN PROIECT pe care vor să-l implementeze și care să-i definească (cu surse de finanțare, cu toate cele care trebuie pentru a deveni realitate). Și nu e vorba de a vă convinge voi pe voi, pentru că nici ei NU CRED că au vreo șansă. Dovada simplă: puneți-i să ”pună la bătaie” o sumă de bani, pe măsura convingerii lor că vor câștiga, pe care să v-o dea în caz că vor pierde! Și atunci vă veți convinge cât de mult cred ei în propria lor victorie iluzorie! Promit să anunț public orice demers de acest gen, din partea oricărui candidat, pentru că e normal să vedem/testăm cât de multă încredere au ei în ei, înainte de a vă convinge pe dvs (mai mult electoral).

De aceea, eu zic că în 9 iunie nici măcar nu vor fi alegeri locale. Pentru că, atunci când nu ai opțiuni, nu poți spune că ”alegi”! Că n-ai nimic de ales! Este doar un test de inteligență, de tip ”grilă” (ca la școala de șoferi sau la alte examene de acest gen), în care ai un singur răspuns corect pentru dezvoltarea acestei localități, pentru un viitor la un alt nivel, pentru ceea ce ne dorim cu toții…

V-am spus toate astea, pe blogul meu, dintr-un motiv simplu: am o datorie morală față de locuitorii Turzii, față de zecile de mii de oameni care ne citesc lunar, făcând astfel din TurdaNews principala sursă de informație locală. Și nu este un articol de presă! Alea le găsiți pe TurdaNews, la fel de echilibrate, la fel de corecte din punct de vedere profesional… Pentru că așa e normal și pentru că țin foarte mult la respectarea acestui standard.


Descoperă mai multe la Blog Gelu Florea

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *