Mi-a plăcut declarația lui Șucu: ”Dacă ăsta este ADN-ul Rapidului, eu vă promit că îl vom schimba împreună…”

Înfrângerea Rapidului de la CSU Craiova a lăsat un gust amar. Evident și firesc, de altfel, de vreme ce rapidiștii aveau meciul în mână, conduceau cu 1-0, iar craiovenii evoluau cu un jucător mai puțin pe teren, dar în cele din urmă au părăsit terenul învinși cu 1-2.

Dincolo însă de dezamăgire, de tristețe, de frustrarea aia care nu-ți cade bine, mi-a plăcut ENORM declarația lui Dan Șucu, de care am convingerea că nu întâmplător a ajuns un om de succes (pentru că nu oricine poate atinge succesul).

Iată, succint, declarația sa:

„Vreau să vă spun următorul lucru. Pe parcursul întoarcerii am vorbit cu zeci sau sute de suporteri și toți erau foarte dezamăgiți.

Îmi spuneau că acesta este ADN-ul Rapidului, că așa suntem noi rapidiștii, mereu când lucrurile merg bine o dăm în bară, că ne întoarcem triști și de-acolo, și de-acolo, și de-acolo! Că mereu nu reușim să ducem lucrurile la capăt. Asta vreau eu să schimb. Eu voi schimba ADN-ul Rapidului pentru că eu nu pot să fiu de acord cu așa ceva. Eu nu pot să fiu de acord că ne pierdem concentrarea, focusul sau motivația. Este ceva ce nu facem bine, chiar la nivel de conducere, la nivel de jucători. (…)

Trebuie să identificăm ce trebuie să reparăm. Undeva lucrurile nu merg cum trebuie. Această lipsă a focusului sau a responsabilității, iacătă că nu doar în business, ci și în fotbal poate deveni nocivă. Ne lipsește ceva, dar în niciun caz nu sunt de acord că acesta este ADN-ul Rapidului.

Dacă ăsta este ADN-ul Rapidului, eu vă promit că îl vom schimba împreună, eu cu colegii mei, cu suporterii, cu absolut toată lumea care iubește Rapidul. Nu voi accepta asta niciodată. Rapidul își va crea o mentalitate de învingători, iar aceste lecții ne vor întări.”

Ceea ce spune Dan Șucu e ceea ce nu înțeleg mulți. ADN-ul este propria noastră construcție, pe care o alimentăm cu gândurile noastre, cu ceea ce facem sau nu facem, cu modul în care ne raportăm în fața unei probleme și multe altele.

Din acest motiv, când văd în jurul meu oameni care și-au construit un ADN al neputinței, al deznădejdii, al celui care trăiește doar pentru a mai contabiliza o înfrângere, mă deranjează… Pentru că știu că viața lor nefericită li se datorează lor, în primul rând. Pe aceeași idee, mă deranjează și când văd turdeni fataliști, care nu văd decât răul, chiar și atunci când lucrurile merg spre bine, pentru că mentalitatea lor, la nivel colectiv, ne influențează în negativ pe toți, ca și comunitate.

De aceea vă spun: uitați-vă ce fac cei care au reușit! Resetați-vă mintea! Dacă vcreți să aveți o viață fericită, prosperă, cu reușite… Totul stă în puterea voastră, a fiecăruia. Iar ADN-ul, chiar nefast, poate fi reconstruit. Așa cum, sunt convins, îl va reconstrui și Dan Șucu la Rapid. Și mă bucur că există în societate oameni care își sacrifică propria viață, pentru resetarea și schimbarea ADN-ului unor comunități… Nici nu contează că vorbim de sport, de administrație locală, de afaceri sau de orice altceva vreți. Pentru că principiile succesului sunt universale.


Descoperă mai multe la Blog Gelu Florea

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *