Un site național elimină reclamele de pe site… Dar, pe bani de la cititori!

Siteul stiripesurse.ro a anunțat că a lansat o variantă premium pentru cititorii care nu doresc să mai vadă reclame care să le distragă atenția. Încet-încet, ne îndreptăm spre normalitate: plata accesului la informația de calitate.

Siteul oferă 3 variante de abonamente:

  • 1 lună: 24.99 lei
  • 6 luni: 119.99 lei
  • 12 luni: 199.99 lei

Cum motivează siteul de știri trecerea la Premium: ”A alege stiripesurse.ro Premium înseamnă mai mult decât o experiență fără reclame; este un angajament de susținere a jurnalismului. Abonații nu numai că se bucură de avantajele unei interfețe de lectură mai curate, dar contribuie și la sustenabilitatea reportajelor independente. În plus, abonații Premium pot primi acces exclusiv la caracteristici și conținuturi speciale, îmbogățindu-și și mai mult experiența de lectură.”

Am spus-o în urmă cu mai mulți ani: treptat, trebuie să ajungem la ziua în care accesul la informație se face contra cost. Iar acest lucru nu trebuie privit prin prisma ”îmbogățirii” cuiva, pentru că principalul aspect care este în discuție este susținerea sustenabilă a jurnalismului, în condițiile în care pe unii îi deranjează reclamele, pe alții îi deranjează că entitățile mass media încheie contracte de publicitate cu entități din sfera publică.

Iar, ca cititor, nu poți avea tot felul de cerințe, fără a avea o contribuție minimă la susținerea unui site de știri. De ani de zile, TurdaNews a funcționat fără niciun leu de la cititori. Deși am avut cheltuieli, deși avem cea mai mare redacție din zonă, deși ne-am dezvoltat și am furnizat nu doar știri, ci și transmisiuni live video de la diverse evenimente. Însă, toate acestea au niște costuri. Costuri care, în acest moment, sunt acoperite din publicitate. De aceea vă apar reclamele publicitare!

Eliminarea reclamelor, în schimbul unei contribuții financiare din partea cititorilor, este doar un prim pas. Practic, este o ”încercare”, o cuantificare a publicului care este doritor să susțină financiar nu doar accesul la informația de calitate, ci și susținerea dezvoltării jurnalismului, care așa cum am spus, nu se poate face fără bani. E utopic să crezi așa ceva.

La TurdaNews am abordat acest gen de discuții într-un mod deschis, fără ocolișuri. Pentru că așa este normal.

Dacă mă întrebați pe mine, cam care ar fi viziunea mea privind plata accesului la informațiile de pe TurdaNews, aș spune într-un mod rezonabil că abonamentul ar fi undeva la 2 euro/lună, adică 9.99 lei/lună. Personal, nu cred că e mult. Însă, dacă cititorii din zona Turda-Câmpia Turzii ar plăti această sumă, TurdaNews nu doar că ar reuși să mențină același standard ridficat de calitate informațională, dar ar reuși și să se dezvolte.

Sunt curios cum vedeți voi lucrurile…


Descoperă mai multe la Blog Gelu Florea

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *